Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Θετικο αποτελεσμα για τις αγωνιστικες δυναμεις στις εκλογες των ιδιοκτητων ΤΑΞΙ στο Ηρακλειο

                   


                                                                                                                                                                                                                                                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους  ιδιοκτήτες οδηγούς ΤΑΞΙ που με πείσμα και αισιοδοξία έφτασαν στην κάλπη και ενίσχυσαν τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στον κλάδο.
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΤΑΞΙ Ηρακλείου που στηρίχτηκε από την ΠΑΣΕΒΕ έλαβε το22% των ψήφων και  κατέλαβε στη Διοίκηση μια έδρα, τρεις (3) στην ΟΕΒΕΝΗ και τρεις (3) στην ΠΟΕΙΑΤΑ.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Ταξί Ηρακλείου (που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ) για πρώτη φορά στην πόλη μας  έδωσε το παρόν με δικό της συνδυασμό στις αρχαιρεσίες του σωματείου, καλώντας τους συναδέλφους ταξιτζήδες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να το ανασυγκροτήσουν   σε αγωνιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
Κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που  σχεδιάζει και υλοποιεί νέα μέτρα επιδείνωσης της ζωής μας. Μέτρα που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στην ανέχεια, στη μιζέρια και την ανεργία. Την ώρα που οι φόροι και τα χαράτσια, σε συνδυασμό με την αναδουλειά, μας πνίγουν. Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να πληρώσουμε τον ΟΑΕΕ και είμαστε χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, η κυβέρνηση προχωράει σε κατασχέσεις και ετοιμάζει στρατόπεδα - φυλακές για χιλιάδες οφειλέτες.
Μοναδική προοπτική και για τους αυτοαπασχολούμενους στα ΤΑΞΙ σε αντίθεση με τη κακοπληρωμένη δουλειά και τη φτώχεια που τους καταδικάζει το σημερινό σύστημα, είναι ο Αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, χωρίς μονοπώλια.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε στο ίδιο αγωνιστικό δρόμο, που ακολουθήσαμε στις απεργίες και μετά, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες.
Παλεύουμε για την κατάργηση των νόμων που διαλύουν τη δουλειά μας.
Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ και στο θέμα της απελευθέρωσης και σε όλα τα ζητήματα δεν διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται!.



Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ


αναλυτικα τα αποτελεσματα εχουν ως εξης:
Ψηφισαν 254
Λευκα 4
Ακυρα 1
Ελαβαν
  Αγωνιστικη Συνεργασια ΤΑΞΙ Ηρακλειου(στηριχτηκε απο την ΠΑΣΕΒΕ) 55 ψηφους, 1 εδρα για το ΔΣ, 3 εδρες για την ΟΕΒΕΝΗ και 3 εδρες για την ΠΟΕΙΑΤΑ
 Ενοτητα Προοοδος   , 165 ψηφους, 6 εδρες για το ΔΣ, 9 εδρες για την ΟΕΒΕΝΗ, 9 εδρες για την ΠΟΕΙΑΤΑ
Η Πειρα Μας Οδηγει, 29 ψηφους, καμια εδρα για το ΔΣ, 1 εδρα για την ΟΕΒΕΝΗ, 1 εδρα για την ΠΟΕΙΑΤΑ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανομή εδρών έγινε με βάση το σύστημα υπερισχυμένης αναλογικής που ισχύει για τις εκλογές στο σωματείο όπως και σε πολλά αλλά, και το όποιο δίνει μπόνους στην πρώτη παράταξη αδιάθετες έδρες από την πρώτη κατανομή ανεξαρτήτως υπολοίπων. Με βάση την απλή αναλογική την όποια πάγια υποστηρίζει η ΠΑΣΕΒΕ ως σύστημα διεξαγωγής των εκλογών στα σωματεία, η κατανομή θα ήταν διαφορετική και στα ΤΑΞΙ Ηρακλείου (πρόσφατες εκλογές) τις παρατάξεις να παίρνουν


4,2 και 1 έδρα αντίστοιχα(πρωτη, δευτερη, τριτη σε αριθμο ψηφων)