Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

KΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
                Η συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, πιστή στα κελεύσματα των αφεντικών της, προχώρησε στην εφαρμογή του «Νέου Νόμου» για την Κυριακάτικη Αργία, ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων, καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδ. υπαλλήλων, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν. Το έγκλημα συνεχίστηκε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 31/3/2014, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η πιλοτική απελευθέρωση ωραρίων σε τουριστικές περιοχές.
            Απέναντι μας έχουμε την άθλια συμμαχία Δημάρχων, περιφερειαρχών, ΜΜΕ αλλά και των πάντα «πρόθυμων» συνδικαλιστών, όπως της ΕΣΕΕ, που έδωσε «γη και ύδωρ» για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η ΕΣΕΕ κατάφερε, με διάφορες αλχημείες, να μετατρέψει την άποψη του 85-90%  των συναδέλφων που είναι «ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή» σε «τουλάχιστον 7 Κυριακές ανοικτά».
Ο κ. Κροκίδης, που προσφάτως ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής της Ν.Δ., δεν έχει καμία διάθεση να υπηρετήσει τα συμφέροντα των αυτοαπασχολουμένων ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει. Είναι υπηρέτης των μονοπωλίων. Για την αποτυχία της πρώτης Κυριακής του χρόνου (19 Γενάρη) όπου ο τζίρος δεν βελτιώθηκε, πάρα το ότι ήταν εκπτώσεις, περιχαρής δήλωνε: ..-« αλλά τουλάχιστον οι πρώτες ενδείξεις επισκεψιμότητας είναι σχετικά ενθαρρυντικ»έ-βάζοντας πλάτες για την κατάργηση.
            Συνάδελφοι,
            Τόσο η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, όσο και η απελευθέρωση ωραρίων θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Είναι ένα κομμάτι από το πάζλ των εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα συνεχή χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά κ.ά.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ 
ü  Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν «κόρη οφθαλμού», συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.
ü  Να συστρατευτούμε σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ.
ü  Να βγάλουν συμπεράσματα για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
ü  Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι «κοντά στον λαό», αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στην ανεργία και τα χρέη.
Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ να αντιδράσουν, να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Παλεύουμε για:
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
·         Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία

                                                             13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ

                                                                                                  Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πιστή στα κελεύσματα των αφεντικών της, προχώρησε στην εφαρμογή του "Νέου Νόμου" για την Κυριακάτικη Αργία, ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων, καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδ. υπαλλήλων, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν. Το έγκλημα συνεχίστηκε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 31/3/2014, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η πιλοτική απελευθέρωση ωραρίων σε τουριστικές περιοχές.
Απέναντι μας έχουμε την άθλια συμμαχία Δημάρχων, περιφερειαρχών, ΜΜΕ αλλά και των πάντα "πρόθυμων" συνδικαλιστών, όπως της ΕΣΕΕ, που έδωσε "γη και ύδωρ" για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η ΕΣΕΕ έγινε "λαγός" στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάφερε, με διάφορες αλχημείες, να μετατρέψει την άποψη του 85-90% των συναδέλφων που είναι "ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή" σε "τουλάχιστον 7 Κυριακές ανοικτά".
Ο κ. Κροκίδης, που προσφάτως ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής της ΝΔ, δεν έχει καμία διάθεση να υπηρετήσει τα συμφέροντα των αυτοαπασχολουμένων ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει. Είναι υπηρέτης των μονοπωλίων. Για την αποτυχία της πρώτης Κυριακής του χρόνου (19 Γενάρη) όπου ο τζίρος δεν βελτιώθηκε, πάρα το ότι ήταν εκπτώσεις, περιχαρής δήλωνε: …"οι μικρομεσαίοι έμποροι και εμποροϋπάλληλοι στο λιανικό εμπόριο, ασχολήθηκαν μόνο με τα μαγαζιά και τους πελάτες τους, σεβάστηκαν το νόμο" και χειροκροτούσε την "περατζάδα" λέγοντας: "Δεν υπήρξε άνοδος του τζίρου…. αλλά τουλάχιστον οι πρώτες ενδείξεις επισκεψιμότητας είναι σχετικά ενθαρρυντικές".
Συνάδελφοι,

Τόσο η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, όσο και η απελευθέρωση ωραρίων θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά και τα Mall. Είναι ένα κομμάτι από το πάζλ των εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα συνεχή χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά κ.ά.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ:
  • Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν "κόρη οφθαλμού", συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.
  • Να συστρατευτούμε σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ.
  • Να βγάλουν συμπεράσματα για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι "κοντά στο λαό", αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία και τα χρέη.

Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ να αντιδράσουν, να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Παλεύουμε για:
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
  • Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                                                                     

                                                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες μικροί έμποροι δηλώνουν την αντίθεση τους στο βάρβαρο νέο πακέτο μέτρων που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προσφατα στη Βουλή,  εξαντλώντας όλο το αντιλαϊκό της μένος ενάντια στο σύνολο των αυτοαπασχολουμένων αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Μάλιστα θριαμβολογεί γιατί «αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας..
Τα καταστροφικά αυτά μέτρα – ταφόπλακα για χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες – δεν αναγνωρίζονται, πολύ δε περισσότερο δεν νομιμοποιούνται στη συνείδηση των χιλιάδων συναδέλφων. Το αντιμονοπωλιακό κίνημα των ΕΒΕ σταθερά – αγωνιστικά θα τα αντιπαλέψει.

Οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί ΕΒΕ, αυτοκινητιστές και συνταξιούχοι δηλώνουμε ότι δεν συναινούμε, αντιδρούμε και θα συνεχίσουμε στο ίδιο αγωνιστικό πλαίσιο, πιο δυνατά, πιο οργανωμένα μαζί με τους εργάτες, τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική της Ε.Ε., των Μονοπωλίων και της Κυβέρνησης που μας καταστρέφει.
Σε όλους αυτούς που μας αναγκάζουν χρεοκοπημένους να κλείσουμε τις μικροεπιχειρήσεις μας, που μας στέλνουν στην ανεργία και στην ανέχεια, που διαλύουν την Υγεία, την Παιδεία, το ασφαλιστικό σύστημα ακόμα και την ίδια τη διατροφή των παιδιών μας, που καταστρέφουν το περιβάλλον και ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο.
Τα μέτρα που ψήφισαν δεν είναι μέτρα παροδικά, ήρθαν για να μείνουν στην πλάτη μας στη ζωή μας. Θα μείνουν και αύριο με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς ανάπτυξη.

·         Προχωράνε στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στα εμπορικά καταστήματα. Πιλοτικά λένε, όμως βήμα-βήμα γίνεται η πλήρης απελευθέρωση.
·         Επιτρέπουν τη διάθεση του ψωμιού σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών.
·         Επιτρέπουν στα τουριστικά γραφεία και στις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων την εκμίσθωση «επιβατικών ιδιωτικής χρήσης» για διάρκεια 6 ωρών. Μέτρο που θίγει τον κλάδο του ΤΑΞΙ και οδηγεί στην παραπέρα απελευθέρωση του κλάδου.
·         Μέτρα περαιτέρω απελευθέρωσης προβλέπονται και σε ότι αφορά τα Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα.
·         Καταργείται η «ενιαία τιμή βιβλίων» μέτρο που θίγει τα μικρά βιβλιοπωλεία και μικρά εκδοτικά.
·         Οι νέοι νόμοι σε συνδυασμό με τον κώδικα δεοντολογίας, προωθούν τη υγκέντρωση των
λογιστών-φοροτεχνικών υπηρεσιών σε μεγάλες λογιστικές-ελεγκτικές επιχειρήσεις. Ο μικρός
αυτοαπασχολούμενος λογιστής δεν θα μπορεί να σταθεί.
·         Προβλέπεται επίσης η κατάργηση τριετιών, άλλα μέτρα που θίγουν την ασφάλεια των
εργαζομένων, απολύσεις στο δημόσιο και τους δήμους.
·         Καταργούν τους περιορισμούς για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, ταυτόχρονα
παραχωρούνται λιμάνια και δημόσιες εκτάσεις για αξιοποίηση από μεγάλα μονοπώλια.
·         Μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές, που σημαίνει νέο πλήγμα στα έσοδα των ασφαλιστικών
ταμείων, ενώ καταργούν σειρά κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν τα ταμεία.
·         Βάζουν χέρι στη διακίνηση του γάλακτος, θίγοντας τους μικρούς παραγωγούς, ενώ είναι
αμφιβόλου ποιότητας και ακριβότερο, το γάλα που θα φτάνει στα σπίτια μας.
·         Προχωράνε στην πλήρη απελευθέρωση της διακίνησης του φαρμάκου, κλείνοντας χιλιάδες
μικρά φαρμακεία της γειτονιάς.
·         Αφήνουν χωρίς έλεγχο τη σύνθεση των απορρυπαντικών που χρησιμοποιούμε.
·         Παίρνουν μέτρα για να γίνονται πιο γρήγορα οι κατασχέσεις σε όσους χρωστάνε στο Δημόσιο.
Βάζουν χέρι ακόμα και στις λιγοστές οικονομίες που μπορεί να έχουμε για μια δύσκολη στιγμή
σε κάποια τράπεζα.
Διαμορφώνεται πλέον ένα εξοντωτικό ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας για μια μικρή επιχείρηση. Αν τώρα χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται στα όρια της εξόντωσης με τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση στοχεύει  στον ολοένα και πιο γρήγορο αφανισμό μας.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.
ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

Τώρα να μπουν στην άκρη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας  μας έσκαψαν το λάκκο με τους αλλεπάλληλους κοινωνικούς διαλόγους και τις διαβουλεύσεις στους διαδρόμους των Υπουργείων.
Αφού υπέσκαψαν κάθε κινητοποίηση και έλαμψαν από τους αγώνες των μικρών ΕΒΕ δια της απουσίας τους, τώρα επανέρχονται με τα ίδια δώρα που κράδαιναν και τα προηγούμενα χρόνια. Νέα δάνεια, νέες δήθεν ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Κάθε χρόνο καταστρέφονται 50.000 μικροί ΕΒΕ.
Καταστρέφονται στη λογική που έχουν για τη λεγόμενη ανάπτυξη της οικονομίας τους και το
ξεπέρασμα της κρίσης. Σ’ αυτή τη λογική συσπειρώνονται οι κυβερνήσεις, τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, η περιφερειακή διοίκηση, οι δήμοι και ο ξεπουλημένος κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Στην κατάσταση αυτή που έχουν διαμορφώσει, απαντάμε αγωνιστικά. Απαντάμε με κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με τους εργάτες, μαζί με τους αγρότες, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας. Ο δρόμος αυτός για εμάς είναι μονόδρομος.
Αυτό αξιολογούμε από την πείρα που έχουμε αποκτήσει.
Όλοι μαζί μπορούμε να ορθώσουμε ανάστημα, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το έκτρωμα.
Μπορούμε να βάλουμε φρένο, είμαστε χιλιάδες που υποφέρουμε και δεν είμαστε μόνοι μας. Τώρα
χρειάζεται με όλες μας τις δυνάμεις να ενισχύσουμε τις δυνάμεις εκείνες που στέκονται στο μετερίζι
του αγώνα. Να διαμορφώσουμε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που περιλαμβάνει όλους όσους θιγόμαστε από τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό.
Δεν πάει άλλο. Μόνο ο δικός μας οργανωμένος αγώνας μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ, μαζί με όλους τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, μπορεί να χαλάσει τα σχέδια της Κυβέρνησης.
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
Μπορούμε και έχουμε χρέος να δυναμώσουμε τα σωματεία, τους συλλόγους, να τα κάνουμε πηγή συλλογικής δύναμης, ικανής να βάλει φρένο στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.
Κόντρα στις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ και τους συμβιβασμένους στις ομοσπονδίες που
απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι συνένοχοι για τη σημερινή κατάσταση.
Μαζί με τους εργαζομένους, τους φτωχούς αγρότες , τις γυναίκες και τα παιδιά μας που έχουμε τα ίδια βάσανα και τον ίδιο αντίπαλο.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΑΣΕΒΕ
ü    Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο.
ü    Απορρίπτουμε τα μέτρα τους και τα μνημόνιά τους.
ü    Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι.
ü    Δεν πρόκειται να ξελασπώσουμε τα μονοπώλια από την κρίση τους.

Ξεσηκωμός, για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ μαζί με τους εργαζόμενους
ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.


                                                                                            Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ

 Ηράκλειο: Περιοδεία του Μανώλη Συντυχάκη στην οδό Κατεχάκη


Στην οδό Κατεχάκη στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης περιόδευσε το Σάββατο κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου, Μανώλη Συντυχάκη, ενόψει των επικείμενων .

Κοινή πεποίθηση κατοίκων, καταστηματαρχών και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει την πεζοδρόμηση της Κατεχάκη και να σταματήσουν η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων τους «στρουθοκαμηλισμούς». Η ανοχή της δημοτικής αρχής στην παράνομη αποκαθήλωση πινακίδων απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα ήξεις αφήξεις σχετικά με τη μελέτη Ρέντζου κλπ. έχουν οδηγήσει σε καταστρατήγηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τη διέλευση των οχημάτων επί της οδού έχουν υποστεί βλάβη οι κυβόλιθοι, οι σχάρες, ενώ το πρωί δεν μπορούν οι καταστηματάρχες να ανοίξουν τα μαγαζιά τους από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα μπροστά στις εισόδους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι η δημοτική ομάδα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα υπερασπιστεί την απόφαση για την πεζοδρόμηση. Υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να επαναφέρει τη σήμανση απαγόρευσης διέλευσης τροχοφόρων από την οδό, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα άμεσα τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Κάλεσε τους κατοίκους και καταστηματάρχες σε επαγρύπνηση στο ενδεχόμενο «υπόγειων» και πραξικοπηματικών ενεργειών από την πλευρά δήμου και μεγαλοεπιχειρηματιών, για ανατροπή της απόφασης με προσχηματικού τύπου δικαιολογίες.