Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου 8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας






Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση
Όλοι μαζί στον αγώνα, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας, για μια καλύτερη ζωή.

ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 7:00 μμ στην Πλ. Ελευθερίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα.
Καλεί τα Σωματεία, όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους,  όλοι μαζί, μια γροθιά, να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα και μας καταδικάζει, άντρες και γυναίκες, στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των οικογενειών μας.
Να σηκώσουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας και να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί ο νόμος λαιμητόμος. Όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες, στις πόλεις και τα χωριά, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση με ουσιαστικές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις. Να αντιταχθούμε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζουν χιλιάδες γυναίκες να πληρώνονται ακόμη λιγότερο από τους άντρες, να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, της υγείας τους.
Διαδηλώνουμε ταυτόχρονα ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.
Κανένας δε μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στο μακελειό που συνεχίζεται. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Μαζί με τις προηγούμενες συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις στην περιοχή. Εφάρμοσε και στήριξε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Υπέγραψε τις συμφωνίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιούργησαν τα κύματα των ξεριζωμένων.
Είναι η ίδια πολιτική που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαλύει το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με βαριές συνέπειες, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά μας, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μας ενώνει ο κοινός εχθρός, ο ιμπεριαλισμός. Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.
 Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τώρα:
- Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
          - Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.
- Έξω η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
- Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες. Η διαδήλωση στις 8 του Μάρτη να είναι ένας σταθμός για την προετοιμασία της μεγάλης κινητοποίησης με την 48ωρη απεργία για την αποτροπή του νέου εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.


Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 7:00 μμ στην Πλ. Ελευθερίας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, Τρίτη 8 Μάρτη 2016 7μμ Πλατεία Ελευθερίας




Συναδέλφισες και συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
 Η 8η Μάρτη αποτελεί μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, που πάλεψαν για μια καλύτερη ζωή, αγωνίστηκαν ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα. Η φετινή επέτειος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση της πάλης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Να φέρει στο προσκήνιο τα δίκαια αιτήματα χιλιάδων γυναικών για εργασία, για τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών
Χιλιάδες συναδέλφισσες δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης στα μικρομάγαζα, στα κομμωτήρια, στις βιοτεχνίες, τα εργαστήρια παλεύοντας να επιβιώσουν ενάντια στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα. Προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με  τις φοροεπιδρομές, τα χαράτσια, τα χρέη αλλά και με την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, της υγείας, της παιδείας, των παιδιών τους, της οικογένειάς τους συνολικά. Τα δικαιώματά τους, οι ανάγκες των παιδιών τους δεν περιλαμβάνονται στον περιβόητο οδικό χάρτη της ανάπτυξης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θυσιάζονται και αυτά για να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματιών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ, με τις ευλογίες των επιχειρηματικών ομίλων, ετοιμάζονται να δώσουν νέο βαρύτατο χτύπημα. Η πρόταση νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αλλά και η γενικότερη πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών, θα επιδράσει πολλαπλάσια στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων αφού επιπρόσθετα

  • Κατοχυρώνεται η βαθύτατα αντιδραστική εξίσωση με αύξηση στα 67 στα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών
  • Μπαίνουν στο στόχαστρο παροχές σε υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, ακόμα και στοιχειώδεις προληπτικές εξετάσεις καθόλα απαραίτητες για τις ίδιες.
  •  Περικόπτονται ή περιορίζεται η πρόσβαση σε μια σειρά απαραίτητες κοινωνικές δομές μεταφέροντας στις πλάτες της ακόμα μεγαλύτερο φορτίο στην ανατροφή των παιδιών στη φύλαξη των ηλικιωμένων
Την ίδια ώρα τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη περιοχή μας. Κανένας και καμιά δεν μπορεί να μείνει απαθής στις ατελείωτες στρατιές των προσφύγων, των πνιγμένων, των χιλιάδων παιδιών που ασυνόδευτα περιπλανώνται ξεριζωμένα από τις οικογένειες τους. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και τα άλλα καπιταλιστικά κράτη ξαναμοιράζουν με αίμα την ευρύτερη περιοχή, για λογαριασμό των μονοπωλίων.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες αφού συμμετέχουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Συνυπέγραψαν την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που οδήγησε στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Το έγκλημα που διαπράττουν πρέπει συναντήσει τον ξεσηκωμό μας, ενάντια στους σχεδιασμούς τους και αλληλέγγυους στο πλευρό των προσφύγων.
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Η ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει και στηρίζει όλες τις γυναίκες που αντιστέκονται, και παλεύουν καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα προβλήματά τους είναι προβλήματα όλης της λαϊκής οικογένειας. Γι΄αυτό και το ίδιο το λαϊκό κίνημα, οι μαζικοί φορείς των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση τις διεκδικήσεις τους. Η μαζικοποίηση του αγώνα άλλωστε, η ενδυνάμωση της λαϊκής συμμαχίας, η αποτελεσματικότητα των αγώνων μας, εξαρτάται και από τη δική τους μαζική συμμετοχή.
Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή των συναδελφισσών και των συναδέλφων στην κινητοποίηση απαιτώντας:

§  Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες. Να επανέλθει η διαφορά 5ετίας στη συνταξιοδότηση των γυναικών.
§  Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ. Μελέτη για την ένταξη νέων επαγγελμάτων με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις.
§  Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. Επέκταση του επιδόματος μητρότητας για ένα χρόνο και στο ύψος των απαιτούμενων αναγκών για τις αυτοαπασχολούμενες.
§  Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, με επαρκή κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
§  Πλήρης κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με ταυτόχρονη κάλυψη από το κράτος δωρεάν προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων για όλες τις αυτοαπασχολούμενες με επιστημονικά προσδιορισμένο χρόνο έναρξης και συχνότητα.
Ζήτω η 8η Μάρτη
Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας,

Όλοι στο συλλαλητήριο
 Τρίτη 8 Μάρτη 2016 στις 7μμ

 Πλατεία Ελευθερίας

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα του ΟΑΕΕ για το Ασφαλιστικό


Από την κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ στην Ακαδημίας


Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΕ στην Ακαδημίας, έκαναν το πρωί της Τετάρτης 2 Μάρτη αυτοαπασχολούμενοι, διεκδικώντας να παρθεί πίσω ο νόμος - λαιμητόμος, καθώς και να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), τα κλαδικά σωματεία της, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ενώσεις ΕΒΕ από Βύρωνα και Γαλάτσι, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.
«Προνόμια στους λίγους, χαράτσια στους πολλούς, ανατροπή θα έχουμε μ' αγώνες μαζικούς», «Κάτω τα χέρια απ' την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Ελλείμματα και χρέη των πλουτοκράτων φορτώνονται στις πλάτες ΕΒΕ και εργατών», ήταν μερικά από τα συνθήματα των αυτοαπασχολούμενων που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΑΕΕ ενώ παράλληλα με ανακοινώσεις και τρικακια ενημέρωναν τους περαστικούς για το περιεχόμενο της κινητοποίησης τους.
Αντιπροσωπεία των αυτοαπασχολούμενων συναντήθηκε με το διοικητή του Οργανισμού, Δ. Τσακίρη, και επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Τη στήριξη του ΔΣ στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης μετέφερε ο διοικητής στην αντιπροσωπεία.
Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ, Θανάσης Καλαμπαλίκης, υπογράμμισε την κυνική απάντηση που πήραν σε όλα τα αιτήματά τους: «Όπου κάτσει η μπίλια», τους είπε ο διοικητής, εννοώντας πως ό,τι μέτρα φέρουν κυβέρνηση και κουαρτέτο ο ΟΑΕΕ θα τα θέσει σε εφαρμογή.
Ο Θ. Καλαμπαλίκης κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους προετοιμάζοντας τη 48ωρη απεργία, δίνοντας το «παρών» το Σάββατο στη σύσκεψη σωματείων και στη συγκέντρωση στη 1 μ.μ., με αιχμή την καταδίκη των σχεδίων των ιμπεριαλιστών και την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και στις εκδηλώσεις για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.
Την ίδια ώρα ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται από Ενώσεις ΕΒΕ και Εμπορικούς Συλλόγους σε έξι ακόμα κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού και συγκεκριμένα στα περιφερειακά τμήματα Χαλανδρίου (Μεσογείων 332), Περιστερίου (Ιερά Οδός 310), Καλλιθέας (Αριστείδου 153), Ιλίου (Ιλίου 11 και Ψαρών), Νίκαιας (Βοσπόρου 2 και Εφέσσου) και Πειραιά  (Τμήμα Συντάξεων, Γούναρη 4-6).

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα του ΟΑΕΕ για το Ασφαλιστικό




Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε τοπικά καταστήματα του ΟΑΕΕ ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης πραγματοποιούν την Τετάρτη 2 Μάρτη, στις 8 το πρωί, τοπικές ενώσεις ΕΒΕ και κλαδικά σωματεία.
Συγκεκριμένα παραστάσεις θα γίνουν στους παρακάτω ΟΑΕΕ:
Αθήνα, Ακαδημίας 22
- Περιφερειακό τμήμα Χαλανδρίου, Μεσογείων 332 και Λυκείου 2
Περιφερειακό Τμήμα Περιστερίου, Ιερά Οδός 310
Περιφερειακό Τμήμα Καλλιθέας, Αριστείδου 153
Περιφερειακό Τμήμα Ιλίου, Ιλίου 11 και Ψαρών
Περιφερειακό Τμήμα Νίκαιας, Βοσπόρου 2 και Εφέσσου
Περιφερειακή Διεύθυνση Πειραιά - Τμήμα Συντάξεων, Γούναρη 4 - 6

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ Νίκη του συνεπούς αντιμονοπωλιακού κινήματος η δέσμευση για απαλλαγή των ταξιτζήδων από διώξεις


Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Μικρή νίκη του συνεπούς, αγωνιστικού, αντιμονοπωλιακού κινήματος χαρακτηρίζουν οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή των ταξιτζήδων απ’ τις δικαστικές διώξεις μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 26 Φλεβάρη.
«Συνεχίζουμε, και καλούμε όλους τους ταξιτζήδες να συσπειρωθούν στις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Επόμενος σταθμός το Ασφαλιστικό, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το φέρει προς ψήφιση. Αν αυτό γίνει να νεκρώσουν τα πάντα», σημειώνουν οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Την Παρασκευή 26 Φλεβάρη, οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ μαζί με δικηγόρους απ’ τη "Δημοκρατική Συσπείρωση" πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αίτημα να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις απ’ τον απεργιακό αγώνα του 2011.
Συναντηθήκαμε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο. Ζητήσαμε να γίνει νομοθετική παρέμβαση για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση να σύρονται στα δικαστήρια χιλιάδες συνάδελφοι ταξιτζήδες, χάνοντας το μεροκάματο που είναι πολύτιμο στις σημερινές συνθήκες.
Οι αυτοαπασχολούμενοι αυτοκινητιστές πραγματοποιήσαμε το 2011 ένα μεγάλο και δίκαιο αγώνα ενάντια στα σχέδια της τότε κυβέρνησης για τη λεγόμενη απελευθέρωση, ενάντια στα σχέδια εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στον κλάδο.
Σήμερα η εφαρμογή των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης με τους οποίους συμφωνεί η πλειοψηφία (Λυμπερόπουλος, Δήμου, Κισσάς, Σκέντζος) της διοίκησης της Ομοσπονδίας του Ταξί σε συνδυασμό με την καπιταλιστική κρίση, την εξοντωτική φορολογία, το αυξημένο κόστος λειτουργίας, τα χρέη σε τράπεζες και ΟΑΕΕ έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση στην οποία η μεγάλη πλειοψηφία αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές υποχρεώσεις.
Το σύνολο των συναδέλφων που έχουν διώξεις είναι περίπου 7.000. Σήμερα πέντε χρόνια μετά έχει γίνει ένας αριθμός δικών όπου σε μερικές απ’ αυτές είχαμε και καταδικαστικές αποφάσεις.
Εξηγήσαμε στον υπουργό ότι θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται η τρομοκράτηση των συναδέλφων (όχι μόνο ταξιτζήδων, αλλά και αγροτών και αγωνιστών άλλων κλάδων) γιατί συμμετείχαμε σ’ ένα δίκαιο αγώνα που αφορούσε τη δουλειά μας και το ψωμί της οικογένειάς μας.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή των συναδέλφων από τις διώξεις, ότι άμεσα θα έρθει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα αφορά αδικήματα για την κατάληψη οδοστρώματος, για τους αγρότες και για άλλους κλάδους, όπως οι ταξιτζήδες.
Συνάδελφοι ταξιτζήδες, αυτή είναι μια μικρή νίκη του συνεπούς, αγωνιστικού, αντιμονοπωλιακού κινήματος σε αντίθεση με το συνδικαλισμό του "εφικτού" που υπερασπίζονται οι βολεμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κλάδου. Αποδεικνύεται ότι χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν γίνεται.
Συνεχίζουμε και καλούμε όλους τους ταξιτζήδες να συσπειρωθούν στις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Επόμενος σταθμός το Ασφαλιστικό, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το φέρει προς ψήφιση. Αν αυτό γίνει να νεκρώσουν τα πάντα».