Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία





Καλεί τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τις Ενώσεις ΕΒΕ, τους Εμπορικούς Συλλόγους σε αγωνιστική ετοιμότητα με πρώτη δυναμική απάντηση δίνοντας το αγωνιστικό «παρών» στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ. Επιπλέον, καλεί σε ένταση του αγώνα πιο δυναμικά, πιο μαχητικά με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τη μέρα κατάθεσης των νέων μέτρων στη Βουλή.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικροί Έμποροι, Αυτοκινητιστές,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκλεισε τη διαπραγμάτευση με ΕΕ και ΔΝΤ και είναι έτοιμη να φέρει για ψήφιση το επικαιροποιημένο 4ο μνημόνιο. Τα νέα βάρβαρα μέτρα που παρουσίασε (μείωση αφορολόγητου, νέα περικοπή συντάξεων, αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων κλπ.) είναι κομμένα και ραμμένα στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων.
Την ίδια ώρα, με θράσος επιχειρεί να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα με τα περιβόητα αντίμετρα, όταν μόνο από την ένταση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για χρέη το τελευταίο διάστημα έχει φέρει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους σε αδιέξοδο. Ήδη έχουν γίνει 873.049 κατασχέσεις από το Δημόσιο και 1.650.000 φορολογούμενοι απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις.
Δεν σταματούν όμως εδώ.
Τώρα επιδιώκουν να επιβάλουν την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Με τη νέα συμφωνία, φέρνει νόμο για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων, των Super Markets και των εμπορικών αλυσίδων. Αντικειμενικά με αυτόν τον τρόπο τους διευκολύνουν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό και τη φυσική εξόντωση και θα οδηγηθούν στο μαρασμό και στο λουκέτο. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.
Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία.
Απορρίπτουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Οργανώνουμε την πάλη μας για να μην περάσουν.
Καλούμε τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τις Ενώσεις ΕΒΕ, τους Εμπορικούς Συλλόγους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης - μονοπωλίων οργανώνουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους.
Πρώτη δυναμική απάντηση δίνουμε με το αγωνιστικό "παρών" των αυτοαπασχολούμενων στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο μαχητικά.
Με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τη μέρα κατάθεσης των νέων μέτρων στη Βουλή