Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ



Να σταματήσει η ψευτιά των «αντιμέτρων», οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 17 Μάη και στα συλλαλητήρια στις 18 Μάη. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για το 4ο μνημόνιο.
Όπως τόνισε, οι επιπτώσεις του στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους θα είναι τραγικές, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δήθεν ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη. Η πραγματικότητα είναι πως μετράμε χιλιάδες λουκέτα, πτώση τζίρου, παραπέρα μείωση των συντάξεων του πρώην ΤΕΒΕ έως και 35% και απελευθέρωση των Κυριακών.
Επισήμανε ότι τα νέα μέτρα συνδυαστικά με τα προηγούμενα οδηγούν στην εξόντωση των μικρών επιχειρήσεων που δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό με τα μεγάλα μονοπώλια.
Ειδικότερα, προωθείται και η απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών για τη διευκόλυνση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου σε αυτό τον τομέα, που ως συνέχεια προηγούμενων ρυθμίσεων, τσακίζει ιδιαίτερα τους οδηγούς στα μικρά φορτηγά.
Ο Σάκης Βαρδαλής τόνισε ότι ο καυγάς γίνεται για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, στην οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα ανεξάρτητα από τις διαφορές τους για το μείγμα. Είναι απαίτηση των βιομηχάνων της χώρας μας, που μάλιστα εκτιμούν ως στοιχείο υπανάπτυξης πως στην Ελλάδα οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι είναι 34% ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι στο 16%.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους κι εμπόρους είναι αναγκαία η υιοθέτηση στόχων ενάντια στους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους και να μπουν οι βάσεις για κοινή δράση και συμμαχία με την εργατική τάξη