Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ο δήμαρχος «παρέκαμψε» το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα αυθαίρετα






«Φάουλ» χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» τη στροφή του δημάρχου Ηρακλείου για το θέμα των αυθαιρέτων.
Σε σχόλιό της, με αφορμή τη συνάντηση του τελευταίου με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, επισημαίνει ότι ο δήμαρχος παρουσίασε ως αιτήματα της δημοτικής αρχής τα αιτήματα του Συλλόγου Οικιστών και όχι τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα φορέων και σωματείων του Ηρακλείου που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τονίζει ότι από τέτοιου είδους συναντήσεις οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα και  καλεί στην κινητοποίηση των φορέων και των συνδικάτων στις 7 Ιούνη στον Κόμβο του Γιόφυρου.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ο δήμαρχος θυμήθηκε το συνδιαμορφωθέν από δημοτική αρχή και το γνωστό σύλλογο οικιστών, υπόμνημα του φθινοπώρου του 2015, αλλά όχι το εντελώς πρόσφατο (11-4-2017) ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που ψηφίστηκε ομόφωνα κατόπιν αιτήματος και παρουσίας των σωματείων Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.
Τι σχέση έχουν όμως τα τότε αιτήματα δημοτικής αρχής και συλλόγου οικιστών που δεν αρνούνται τα πρόστιμα αλλά μιλούν για αύξηση του αριθμού των δόσεων(!) και αλλαγή των συντελεστών υπολογισμού τους(!) με το πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που προτείνει τη μόνη ουσιαστική λύση για τη λαϊκή οικογένεια ζητώντας:
1. Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, Δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες για σπίτια και μικρομάγαζα.
2. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και ευπαθών ομάδων για πρόστιμα αυθαιρέτων.
3. Να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια, με ευθύνη και δαπάνες του κράτους.
Είναι ολοφάνερο πως μοιάζουν, όσο η μέρα με τη νύχτα. Γιατί αυτή η στροφή της δημοτικής αρχής;
Να υποθέσουμε πως μετάνιωσε για την υπερψήφιση αυτού του τελευταίου ψηφίσματος;
Να υποθέσουμε πως δεν θέλει να στενοχωρεί την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, βάζοντας τους “δύσκολα”;
Να υποθέσουμε πως θέλει να αντικαταστήσει την απώλεια εσόδων από την κυβέρνηση (ΚΑΠ), με την αύξηση εσόδων από τους δημότες;
Το τι από τα παραπάνω ισχύει και γιατί, ας το απαντήσει η ίδια.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί να απαντήσουν, κυρίως, οι συνεχώς φτωχοποιούμενοι εργαζόμενοι και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Από τέτοιου είδους συναντήσεις σε "καλό κλίμα" , τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν.
Να δώσουν δυναμικό παρόν την Τετάρτη 7/6 και 7 μ.μ. στον κόμβο Γιόφυρου στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα σωματεία Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων και Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη λαϊκή στέγη.
Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους».