Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ Με κινητοποίηση στο Δικαστικό Μέγαρο πέτυχαν την ακύρωση υποθέσεων πλειστηριασμών ακινήτων





Με σύνθημα «Κανένα σπίτι ή επαγγελματικός χώρος στα χέρια τραπεζών και άλλων κορακιών», ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η Γραμματεία Ιωαννίνων της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιούλη παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, καθώς ήταν προγραμματισμένες υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης παρέμειναν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, κρατώντας πανό του Εμπορικού Συλλόγου στο οποίο αναγραφόταν «Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμία κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού, μεταφορικού μέσου». Τελικά και κάτω από το βάρος της κινητοποίησης, οι προγραμματισμένες υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων ακυρώθηκαν.
Απαιτούν:
- Απαγόρευση κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας για χρέη στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
- Αναστολή των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
- Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
- Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών, όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.